STOP- SVI NA SPORT

Sportsko edukativni projekat „Stop – svi na sport“ koji organizuje Sportski savez Niša u saradnji sa  Policijskom upravom Niš i Školskom upravom u Nišu, sportskim organizacijama Niša i Učiteljskim društvom Niš krenuo je na sportskim terenima osnovne škole Dušan Radović u Nišu.
Projekat promoviše sport, fer plej i pozitivne društvene vrednosti, a tematski obrađuje borbu protiv nasilja u sportu, vršnjačko nasilje, narkomaniju i bezbednost u saobraćaju.
Učenici četvrtih razreda trideset osnovnih škola iz Niša i Gadxnog Hana, Merošine Doljevca, Svrljiga u četiri dana pokazaće kako bi trebalo da se bore protiv nasilja u sportu, koliko poznaju bezbednost, a sve  kroz igre spretnosti, znanja i preciznosti .
-Želimo da pokažemo deci da televizor, kompjuter, mobilni telefon imaju alternativu, ali i da razvijemokod njih takmičarski duh, da ih podstaknemo da budu pobednici. Ovaj uzrast j pravo vreme da objasnimo deci šta se sme  a šta ne sme, i koje su posledice grešaka, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić na otvaranju maifestacije.
Oficir Policijske uprave Niš za rad u zajednici Marija Ranđelović ocenila je da je preventivni rad sa decom veoma značajan.
-Kroz edukativni deo projekta obradićemo teme poput vršnjačkog nasilja, narkomanije, nasilja na sportskim manifestacijama i bezbednosti u saobraćaju, jer su to rizici sa kojima se deca sreću svakog dana. Sa druge strane, kroz sportske aktivnosti podstaknućemo decu da se bave sportom i žive zdravo.
Pilot projekat „Stop – svi na sport“ u kojem je učestvovlo pet niških osnovnih škola realizovan je u 2015. godini i  pokazao je sjajne rezultate kada je u pitanju interesovanje dece.  Dokazao je  da su školska deca zainteresovana za sportsko-rekreativne aktivnosti i za edukaciju u tom smeru, ali da je potrebno ponuditi im prave informacije  i različite sportsko-rekreativne sadržaje.
  Program „Stop – svi na sport“  prati Strategiju razvoja sporta u Republici Srbiji i svojim aktivnostima obuhvata medijsku kampanju u borbi protiv nasilja u sportu, kao i značaju i potrebi fizičke aktivnosti, uz angažovanje što većeg broja dece..
„Stop – svi na sport“ traje četiri dana. Prva tri biće kvalifikaciona, odnosno po pet školskih ekipa koje pokažu najbolje rezultate takmičiće se u finalu koje se održava 1. juna. Drugi deo programa biće realizvan početkom sledeće školske godine.
 
Video: 
See video
Postavi u sekciju: 
Da

Baneri

Prijatelji