ОДРЖАН ЈЕ ЖРЕБ ЗА ЗАВРШНИЦУ КУПА РАДИВОЈ КОРАЋ

Данас је у београдском хотелу "Краун плаза" одржан жреб, на коме је одлучено који клубови ће бити парови у четвртфиналу Купа Радвој Кораћ.
 
У четвртак 17. фебруара играће Црвена звезда МТС - СДП раднички и Мега Моцарт - Златибор. Док ће у петак играти ФМП Меридијан – Борац Чачак и Партизан НИС – Борац Земун.
 
Куглице на жребу извлачили су градоначелница Ниша Драгана Сотировски, Драган Марковић, први човек Триглав осигурања, које је вишегодишњи насловни спонзор завршнице Купа и селектори сениорских репрезентација Србије Марина Миљковић и Светислав Пешић.
 
Pредседник КСС Предраг Даниловић, је пре самог жреба истакао велико задовољство што ће Ниш поново бити домаћин завршнице Купа и додао:
– Ово такмичење је од великог значаја за Кошаркашки савез Србије, град Ниш и комплетну српску кошарку. И ове године имамо дебитанта, што даје посебну драж овом такмичењу, то је Борац из Земуна. Ту је поново Златибор, па Раднички из Крагујевца… Овом приликом им честитам на пласману. Наш домаћин је поново, на моје велико задовољство, град Ниш, 17. пут. Велику захвалност дугујемо граду и градоначелници Ниша Драгани Сотировски, као и кошаркашким радницима и ентузијастима који ће узети учешће у овој организацији. Компанија Триглав, такође на моје велико задовољство, још једном је са нама као насловни спонзор и велико хвала на томе. Такође се захваљујем нашим осталим партнерима на великој подршци. Апелујем на све гледаоце да спортски и културно бодре своје клубове, да турнир прође у најбољем реду, без инцидента и да кошарка буде у првом плану, као што и треба да буде. Иако вам је позната општа ситуација са КОВИД-ом, позивам љубитеље кошарке од 17. до 20. фебруара да дођу у дворану „Чаир“, да носе маске, придржавају се свих мера и уживају у овом празнику кошарке.
 
У име организатора града Ниша, присутне је поздравила градоначелница Драгана Сотировски.
Од оног тренутка када је Кошаркашки савез Србије дао информацију да ће овогодишњи Куп Радивоја Кораћа поново бити у Нишу, за нас Нишлије почео је заиста прави празник кошарке. Готово да је све спремно да дочекамо најбоље кошаркаше, да дочекамо све пријатеље кошарке, све оне који воле да радо дођу у Ниш. И заиста, тих неколико дана ћемо живети за кошарку. Заправо, ми сваке године живимо за кошарку. Нисмо имали ту срећу да сваке године буде Куп у Нишу, али, ево, са овог места вам обећавам да ћемо се и те како борити да се и идуће године дружимо у Нишу. Захваљујем се Кошаркашком савезу Србије што је одлучио да се Куп поново врати нашем граду, царском граду… Захваљујем, наравно, и Триглав осигурању што ће и овога пута бити са нама у Нишу. Воле многи, а посебно новинари, да кажу, да је нишка публика шести играч на терену. Надам се да ће и ове године бити тако, да ћемо бодрити најбоље, да онај најбољи и ове године, 17. пут у Нишу понесе овај трофеј – Жућкову левицу. Надам се и да ћемо се ми као град и ове године дичити тиме да смо најбољи домаћин. Као што је селектор, господин Пешић, пре много, много година рекао: „Хајде са да се играмо“. Да, хајде да се играмо, а ја ћу додати и у царском граду, граду Нишу, где сте сви добродошли.
 
Ово ће бити 17. пут да је Ниш домаћин финалног турнира националног Купа, по чему је град на Нишави апсолутни рекордер. Први пут је финале националног Купа у Нишу играно још 1975, а последњи пут у сезони 2019/2020. Од када такмичење носи име Радивоја Кораћа, предстојећи турнир биће 12. домаћинство Ниша.
Video: 
See video

Baneri

Prijatelji