POČEO TRADICIONALNI MAJSKI TURNIR U MALOM FUDBALU

POČEO TRADICIONALNI MAJSKI TURNIR U MALOM FUDBALU
Revijalnom utakmicom između mlađih kategorija i ženske ekipe istog fudbalskog kluba - Radničkog, startovao je tradicionalni „Majski turnir“ u malom fudbalu.
Svečanom otvaranju, osim učesnika, prisustvovali su i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, član Gradskog veća zadužen za sport Branislav Kačar, predstavnici Mladih ambasadora koji su preprošle godine inicirali ponovno pokretanje turnira, kao i predstavnici Sportskog saveza Niša koji su glavni realizatori manifestacije.


Prvog takmičarskog dana odigrano je 13 utakmica, a naredni mečevi zakazani su za sredu, četvrtak i petak iduće sedmice. 
 


Do kraja meseca, na terene osnovnih škola Dušan Radović i Sveti Sava, izaći će oko 50 ekipa niških osnovaca, srednjoškolaca i studenata, što je znatno više nego prošle godine. U Sportskom savezu ističu da je cilj organizatora da turnir dobije što masovniji karakter.


„Bitno je da svaka škola ima u svakoj selekciji po jednog predstavnika, To bi bilo sasvim dovoljno da Majski turnir poprimi zaista velike razmere“, kaže potpredsednik Sveza Predrag Pržić.

Grad koji je, preko Sekretarijata za omladinu i sport, glavni pokrovitelj manifestacije, ima velike planove za unaređenje školskog sporta. Osim pokretanja novih sportskih manifestacija koje bi mobilisale što veći broj đaka, planirano je i sređivanje školskih terena. 


„Ove godine će sigurno biti završena tri – četri sportska kompleksa. Jedan od njih će biti i Rovče za mlade u Tvrđavi, gde ćemo moći da organizujemo turnire u fudbalu, košarci, odbojci...“, najavljuje gradski većnik Branislav Kačar.

Veliko finale „Majskog turnira“ biće odigrano u hali Čair, poslednjeg dana u mesecu.


Rezultati prvog dana takmičenja prikazani su u priloženimtabelama .

Baneri

Prijatelji